De mooiste campings in Hongarije op Campingshongarije.nl!

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

Vakantie Keszthely en Badacsony

Naast Balatonfüred en Tihany aan de de noordkant van het meer en Siofok aan de zuidelijke kant van het meer, mag het levendige stadje Keszthely dat gelegen is aan de noord-westelijke kant zeker genoemd worden.

Keszthely wordt de hoofdstad van het Balatonmeer genoemd. Het Festetics Kasteel met haar zeer mooie tuin waar regelmatig zomerconcerten worden georganiseerd, is zeker de moeite waard om te bezoeken. Ongeveer 25 km van Keszthely ligt het plaatsje Badacsony. De Badacsony regio kenmerkt zich door de kwalitatieve wijnen, dit komt enerzijds doordat jaarlijks de zon meer dan 2000 uren schijnt en anderzijds omdat de zon via het wateroppervlak van het Balatonmeer weerkaatst op de druiven velden. Hongarije is een wijnland waar veel variatie in wijnen is te vinden. Het klimaat, de zeer lange wijnbouw traditie – en niet te vergeten – de vulkanische grond vormen de basis van de vurige witte Balaton regio wijnen als Furmint of Olaszrizling.

Sinds 2003 is er een fietsroute rondom het meer met een lengte van 200 km. Een fietsliefhebber die deze route neemt, maakt kennis met het middelgebergte op de noordoever in het nationale park Balaton Hoogland, bezoekt de vulkanische bergen bij Badacsony en fietst langs oude en authentieke Hongaarse dorpen.