De mooiste campings in Hongarije op Campingshongarije.nl!

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

Vakantie Balatonmeer

Het grootste meer van Centraal Europa het Balatonmeer ligt in het westelijke gedeelte van Hongarije. Het gunstige bijna Mediterraans klimaat biedt rondom het meer ideale vakantie voor liefhebbers van water en zon. Vele sportfaciliteiten als zeilen, zwemmen, de bekende Hongaarse keuken en de voortreffelijke wijnen uit deze regio helpen vele bezoekers aan een onvergetelijke vakantie.

Aangezien dat Hongarije niet aan de zee grenst, noemen de Hongaren het Balatonmeer 'de Hongaarse Zee'. Het water is zeer schoon, het heeft een bijzondere azuurblauwe kleur, behoorlijk ondiep, daarom is de watertemperatuur zeer plezierig, het water warmt heel snel op. Het bijna 592 km2 grote meer heeft een kustlijn van 296 kilometer. Boedapest en het Balatonmeer samen vormen een echte toeristische trekpleister van Hongarije.

Hoewel het Balatonmeer en de omgeving in een zekere zin inderdaad als een toeristische trekpleister genoemd mag worden, heeft het land Hongarije toch veel natuur en cultuur te bieden die dit land zo bijzonder maakt. Met alle trotsheid mag ook genoemd worden dat het land Hongarije al meer dan 1100 jaar in het midden van Europa bestaat.