De mooiste campings in Hongarije op Campingshongarije.nl!

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

Vakantie Balatonfüred

Het noordelijk gedeelte van het meer is rustiger, het water is hier dieper, kenmerken van dit gebied zijn de vele minerale bronnen, de vulkanische heuvels en de vele wijngaarden. Één van de oudste en mooiste zomer vakantieplaatsen aan de noordkust is Balatonfüred. Hier ontmoet men het authentieke verleden en het mondain moderne vakantieleven tegelijk. In 1798 liet een rijke Hongaarse familie, de familie Horvath, een huis in laat barokstijl bouwen. In dit huis ter ere van 16e verjaardag van hun dochter, werd in 1825 de eerste Anna bal georganiseerd. Sinds 1825 wordt ieder jaar in de maand juli het Anna bal gehouden waar eveneens het mooiste meisje van het Balatonmeer wordt gekozen.

Ook wordt in Balatonfüred op de beroemde Tagore promenade ieder jaar in augustus een wijnfeest georganiseerd, waar de wijnproducenten uit deze regio hun producten met alle trotsheid presenteren.

Een populaire camping bij Balatonfüred is Balatontourist camping Füred, deze camping beschikt o.a. over een zwembad en een elektrische waterski baan. Op de camping zijn er schaduwrijke staanplaatsen en moderne mobile homes te huur. Balatonfüred ligt op loopafstand van Fured camping, hier zijn er ondermeer restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden. Niet voor niets is deze camping zeer geliefd bij de Nederlandse vakantiegangers.